Sunday, August 26, 2007

Õigusest olla õnnelik ja Armastusest

Ma arvasin, et lihtsalt loen seda ja räägin kaasa, aga ma ei saa sellele mitte mõelda. Kogu aeg mõtlen.
Loomulikult pole õigeid lahendusi. Kõik olukorrad on erinevad, inimesed on erinevad, arusaamad on erinevad.
Aga kõigile kaasamõtlemiseks Karikate Emanda mõtisklus teemal Õigus olla õnnelik ja Marta Armastamisest

Kindlasti pole asjad nii lihtsad nagu vahel näidata püütakse. Iga suhte alustamise ja lõpetamisega kaasneb alati probleeme, kahtlusi, kõhklusi, kas see on ikka õige, siseheitlusi, raskuste ületamisi... Ja veel palju nüansse, millest ei oska mõeldagi, enne kui nendega silmitsi seisad.

Jah, mingis kontekstis on võimalik läheneda asjale ka "Väikese printsi" sõnadega : "Sa vastutad kõige eest, mida Sa oled taltsutanud".

Aga kas alati? Ehkki Marta on arutlenud armastuse ja armastamise ja tunnete teemadel, siis kõike on võimalik vaadelda erinevate külgede pealt ja ikkagi ei ole asjad üheselt käsitletavad.

Olen nõus, et armastust on võimalik hakata uuesti tundma tänu enesesisendustele ja mõttetööle, aga kui põrkad ikkagi vastu külma seina, siis mis on asja mõte?Ikka lõputult armastada ja mitte hoolida sellest, et Sind alandatakse ja solvatakse ja Sinu armastusele sülitatakse?
Ooojaaa, armastus andestab ju kõik, olen ka sellega nõus. Kui kaua jaksab kahe inimese eest armastada ja suhet üleval hoida, kui mitte midagi vastu ei tule?

Kes ise tundnud vastuarmastust, teab, kui kerged on siis kõik raskused, teab, millised tiivad see annab! Ja siis ei talu enam hetkekski olukorda, mil pead üksi kandma suhete toimimise raskust ja kahe inimese eest armastama.

Aga juhtub ka nii, et armastatakse aastaid ühepoolselt, midagi vastu ootamata ja vastu saamata.

Ma arvan, et nii palju kui inimesi, nii palju on ka erinevaid lugusid armastamisest, armastusest ja suhetest. Miks mõni suhe toimib ja miks mõni suhe katkeb.

Mõtlemisainet küllaga.

1 comment:

valgeseelik said...

Ühepoolse armastuse kohta võiks kommentaariks öelda, et siis peab küll olema väga eriline inimene, keda niimoodi armastada, ja need on väga erilised olukorrad.