Sunday, April 13, 2008

"Tähelaev" Mati Põldrega

Tänane "Tähelaeva" saade oli Mati Põldrest.
Minulgi on kokkupuuteid temaga olnud.
Väga meeldiv ja aristokraatlik inimene.

Hea oli tuttavaid inimesi ja kohti näha.
Tema oli üks protsessis osaleja, tänu kellele sai jäädvustatud tehtud töö.

Kena oli kuulda, kuidas ta oma teise abikaasa kohta ütles, et see on tema tõeline armastus ja see tunne ei ole siiani kadunud. Armas.
Ja ma usun küll, et võibki olla nii, et see armastus, mille kohta saad öelda "tõeline armastus", võib olla teine või kolmas või neljas või viies. See ei pruugi üldse olla esimene armastus ega see armastus, mis esimese abieluni on viinud.

Armastused on nii erinevad. Erinevaid inimesi armastame erinevalt. Milline neist on see tõeline, seda saame ehk alles tagantjärele öelda.
Ja vahel võib tunduda, et armatame mitut inimest korraga. Küllap pole selleski midagi võimatut.

Veel meeldis mulle Mati Põldre jutust uute väljakutsete vastuvõtmine. Kui talle pakuti lavastamist, siis haaras ta sellest võimalusest kinni ja tulemuseks oli suvelavastus Nava laval.

See lavastamisejutt pani mul südame kripeldama, sellest pean kohe eraldi rääkima!

Öelda tahan aga seda, et väljakutsed rikastavad meie elu ja võimaldavad meil end proovile panna uudsetes olukordades. Õnnelikud inimesed, kes pole peitu pugenud, vaid on need vastu võtnud ja endast maksimumi andnud.
Meeldis, kuidas Ela Tomson Mati Põldrest rääkis, nii kiitvalt ja positiivselt.
Küpsed inimesed näevad teineteist hoopis teisiti kui verinoored. Seda erinevust tõi ka Ela Tomson välja.

Hea saade, seda enam, et olen nende inimestega ka ise kokku puutunud ja neid ehedalt näinud, siis on vastuvõetav informatsioon hoopis teistmoodi kui täiesti võõraste inimeste puhul.

2 comments:

Anonymous said...

Kahju, et ma seda saadet ei näinud.

Kas ta rääkis ka sellest, et tahtis teha filmi Georg Otsast. Seda mõtet hakkas ta kandma ja arendama pärast filmi Need vanad armastuskirjad. See oli üks väga hea film - ajastu portree läbi üksikisiku traagika.

Ajad ja olud ei võimaldanud talle oma unistust täita. Otsa filmi tegi Peeter Simm. Usun aga, et Põldre film oleks olnud emotsionaalselt parem, võimsam. Kahju, et nii läks.

valgeseelik said...

Kordussaade on teisipäeval 23.10 :) Ehk õnnestub vaadata.