Friday, October 19, 2007

"Jooksvad kulud"

Siis oli veel teater!

Õnnestus käia piilumas... :) Arvake, mida tahate! :)

Kuna kavalehte veel ei olnud, siis ei ole meeles autorit ja kõiki näitlejaid ka nimetada ei oska (mõni oli minu jaoks väga uus nägu!), aga vaata siit!

Niisiis -

"Jooksvad kulud"

Sadamateatris

Esietendus 20.10.2007

Väga aktuaalsed teemad - raha, laenud, võlad, valikud raha vs laps, kunstlik viljastamine...
Puudutab meid kõiki.

Algas intrigeerivalt ja ootamatult - publiku seast.
Kohati oli muidugi naljakas, aga see oli ka naer läbi pisarate ja siis oli tunne, et miks nad ometi naeravad, see on ju nii traagiline!?!

Lavastus on väga huvitavalt tehtud, vahepeal pisut staatiline, aga üldiselt jooksis kenasti. Näitlejatööd head, peategelane mängis väga hästi. Lavakujunduseks suur pöörduks, mida sai aktiivselt kasutada erinevates võtmetes. Finaalis oli väga hea leid väljapääsu otsimine.

Häid leide oli teisigi.

Pärast oli võimalus ka oma arvamust öelda ja lavastaja oli huvitatud tagasisidest.
Kõik oli arusaadav ja sümbolid mängisid, ainult üks koht, nagu selgus, ei olnud päris see, mida meie arvasime. :)
Ja minu arvates on ihu paljastamine odava populaarsuse tagaajamine.

Millegipärast leitakse, et väga kaasaegne ja edumeelne on teatris alasti inimest näidata, aga mulle endale tundub, et siis on lavastajal fantaasiavaegus, kui ta leiab, et selleks, et lavastus oleks hea, tuleb inimene paljaks võtta.
Ja kui on erootikataotlus, siis on selleks hoopis teisi võtteid - ka riietes võib vägagi seksikas välja näha ja osaliselt paljastatud keha on hoopis erutavam kui täiesti alasti.

Või nojah, eks see ole maitseküsimus ja suhtumise küsimus. Vaielda võib selle üle alati ja kui on selleks väga hea põhjendus, küllap on siis ka aktsepteeritav alastus laval.

No comments: