Sunday, January 27, 2008

Saun - psüühilise trauma tekitaja

Ma kardan saunaõhtuid. Nimelt mehe saunaõhtuid.
Sest kui ta on palju õlut joonud, siis on ta väga kergelt ärrituv ning isegi pisiasjad võivad tekitada suure tüli.
Täna juhtus see ka.
Tuli koju. Vaatasime uudiseid. Siis tahtsin arvutis veel ühe kirja ära kirjutada, enne kui "Miljonimäng" algab.
Küsis, kellega ma suhtlen, kellega räägin, mis ma siin teen. Vabandust, aga see tõesti tüütab mind. Ma ei vastanud midagi, ohkasin ainult.
Siis läks lahti. Algul tige porin, kusjuures ma ei saanud üldse põhjusest aru, alles pärast hakkas selguma, et talle käib närvidele, kui ma salatsen, kellega ma arvutis suhtlen. Salatsen??? Nojaaah....
Tule taevas appi! Ütlesin siis, kellega ma rääkisin. Aga see ei päästnud enam maailma.
Mees oli tige ja jäi tigedaks, etteheiteks minu salatsemine. Ja siis kõik muud absurdsed süüdistused sinna otsa. Ma püüdsin tema porinast ja räigetest sõnadest mitte välja teha, sest niipea kui ma sellega kaasa läksin, siis paisus sõnasõda suureks ja ma sain aru, et tema sellises olekus ei ole mul mingit mõtet midagi rääkida.
Mõttetu.
Järgmine saunaõhtu nädala pärast.

8 comments:

Karuema said...

aga tee proovi, ja mine selleks õhtuks kodust ära? huvitav kuidas see mõjuks? tagasi tuleksid järgmisel päeval kui õlled peast lahtunud...ja ehk siis saaks ka vesteldud asjast?

valgeseelik said...

Võib-olla peakski proovima... Seda ei tea ette, kuidas mõjub, kas see teda vihastab või teeb leplikumaks, kõik variandid on võimalikud.

Parasiil said...

mhh... mulle küll tundub, et probleemid on hoopis mujal. Saunaõhtud... kui see on ainuke kord kus ta alkot tarvitab, siis saunaga pole siis midagi pistmist.

Su mees tunneb ennast ebakindlalt. Kas oma tunnetes Sinu vastu või Sinu tunnetes tema vastu. See väljendub kõrgendatud tähelepanus Sinu tegevuste vastu ja oma tunnete kontrolli kadumise näol. Ärritumine on kerge tulema.

valgeseelik said...

Bingo, Parasiil! Ma arvaksin ka, et saunaga pole midagi pistmist, aga millegipärast siis, kui me kodus veini joome, selliseid ütlemisi ei tule. Nii seostuvadki mulle sellised problemaatilised alkotarvitamised saunaga, sest see pole esimene kord, kus ta saunast tulles on sõjakas meeleolus ja minu arvates lausa otsib tüli. Ehkki võiks ju arvata, et saunast tulles on inimene heas tujus ja rõõmsameelne...

Anonymous said...

Vahepealsed lood kommenteerimist ei leidnud. Sestap vanal ratsul tagasi. Palju õnne, oled taas lainel. Saad suhelda ja tähelepanu, mida ootad. ;)

Anonymous said...

Kes see küüniline anonüümne on? See pole esimene kord, kui ta siin sappi pritsib. Pihkur selline...

Kristiina said...

Anonüümne, kas keegi sunnib Sind lugema ja oma tähelepanu raiskama? Anonüümselt esinemine pole niikuinii eriti viisakas.

valgeseelik said...

Aitäh, Alleks ja Kristiina. :) Anonüümne, mulle jääb mulje, et Sa tunned muret, kas ma ikka saan piisavalt tähelepanu ja suhtlemist, ka on kena näha Su muret, et minu vahepealseid kirjutisi pole kommenteeritud. Paistab, et see teeb Sulle rohkem peavalu kui mulle. :) Ma pean Sind kahjuks kurvastama - ma ei kirjuta selleks, et saada kommenteeritud, vaid kirjutan sellest, millest tahan kirjutada, ning ei leia, et peaksin vastama kellegi ootustele.