Thursday, January 31, 2008

Saladus paljastunud!

Täna sain saunamõistatuste puzzlesse asetada puuduva tüki, mis andis peaaegu valmis pildi.
Nimelt paljastus saladus, miks mees saunast tulles on alati ärritunud ja vihane ning norib tüli. Ma väga ähmaselt oletasin midagi ligilähedast, aga ma ei osanud arvata seda, mis tegelikult toimub.

Ma ei saa öelda, et mul sellest kergem hakkas, sest ta ise minuga probleemist ei räägi, kuid mina ei saa paljastada allikaid, mis kaudu minuni info on jõudnud (aga tema ise on jäänud kurdiks mu küsimustele, miks ta saunast tulles alati nii sõjakas on), seega jäävad kõik otsad lahtiseks.
Ja kuigi ma arvasin, et asi ei saa ju olla saunas, probleem on ikka alkoholis, siis nüüd on selge, et tegelikult ei ole probleem niivõrd alkoholis kui ikkagi saunas.... või peaaegu saunas... Nii et ikkagi on saun psüühilise trauma tekitaja:D, selles ei pannudki väga mööda.
Kõigepealt saab mees seal psüühilise trauma (n.-ö. kütab ennast üles), milles oma osakaal on ka siiski alkoholil, ja siis tuleb koju mulle psüühilist traumat tekitama. Lihtne ja loogiline.

Kuna ma nüüd tean, milles on asi, siis pean järgmiseks korraks strateegia välja mõtlema, et ennetada tema sõjakat meeleolu. Aga vahest aitab sellestki, kui ma ise tean, milles on asi, see annab mulle tunde, et valitsen olukorda. Kõige ebameeldivam on teadmatus. Nüüd teadmatust enam ei ole.
Järelikult on olukord natuke meeldivam... :)

3 comments:

kukupai said...

"Head" sõbrad ühesõnaga...
Aga jah, kui tead, milles asi, saad midagi tõepoolest välja mõelda ja edaspidi ehk probleemil sabast kinni.

valgeseelik said...

Just täpselt nii, kulla Kukupai, "head" sõbrad! Vähemalt olen järgmiseks korraks moraalselt ette valmistatud, et selline probleem võib jälle tõstatuda. Eks näeme, kuidas sabast kinni haaramisega on...

Anonymous said...

oot aga mis see siis on mis saunas sedamoodi närvi ajab?