Tuesday, January 15, 2008

Kas Sa oled nõid ?

See oli minu jaoks ootamatu küsimus.

Kuna ma tegelen ka reikiga ja massaažiga ja igasuguste muude asjadega, mis võivad olla ju kuidagiviisi seotud nõidustega :), siis kahtlustati mind väga suurtes nõiavõimetes. Isegi nii suurtes, et ma olevat ehk suuteline kedagi kurja silmaga ära kaetama ja needust peale panema. :):):)

Inimene, kellest ma arvasin, et ta tunneb mind päris hästi ja keda olen aidanud nendesamade reiki ja massaaži ja muude tervislike asjadega ja kes peab mind oma elupäästjaks, kuna eemaldasin talt puugi :D, arvab, et ma olen kuri nõid???!!!

See oli minu jaoks nii naeruväärne, et ma ei vaevunud selle peale isegi rohkem mõtlema, see tuli mulle meelde alles öösel enne uinumist.

Mõtlesin siis, kui lihtne on inimesele külge pookida kõikvõimalikke halbu omadusi.
Ma muidugi tean, kust see inimene oma arvamuse sai, kes talle selle mõtte pähe pani. Ja taas jõuan ringiga vihkamise juurde.

Olen sellest kunagi kirjutanud, mõeldes, kui palju teeb inimene endale ise sellega halba. Ma küll ei puutu selle inimesega otseselt kokku, kuid kaudselt küll, kaudselt jõuab minuni ka tema arvamus minu needuste pealepanekust, lausa otseselt loobib ta ühes kindlas vallas mulle kaikaid kodaratesse - ja oleks siis põhjust?!!!!

Mina ei näe absoluutselt mitte mingisugust põhjust minu vihkamiseks, kuid ma tean, et ainuüksi minu nime nimetamine ajab ta nii marru, et ta on suuteline kõik enda ümber pihuks ja põrmuks lõhkuma.

Mulle jääb mõistetamatuks, miks inimene ennast niimoodi vaevab ja piinab. Mina pooldan pigem andestamise varianti. Ise kasutan tema suhtes andestamist ja tunnen ennast hästi. Minul ei ole põhjust teda vihata isegi mitte tema laimu ja kaigaste kodaratesse loopimise pärast, ma annan talle andeks tema vihkamise.

Vihkamine on minu jaoks väga väsitav ja ennastlõhkuv tunne, seda koormat on raske kanda.
Aga loomulikult on see tema enda valik.

Kahju vaid, et ta püüab ka teisi veenda selles, et tema hädades olen mina süüdi, olles talle kurja needuse peale pannud :), ja nagu näha, kaldutakse seda isegi uskuma. :S

8 comments:

kukupai said...

Tjah, nõidust on ju ka mitut sorti ja kõik nõiad ei ole halvad.
Nõid on eesti rahvausundis olnud pigem ravitseja, kes oma tarkuse ja võimetega head teeb. Aga tänapäeva inimesel kipuvad need asjad pudruks ja kapsaks minema....

valgeseelik said...

Aitäh, kulla Kukupai.
Kahjuks küll... Ma olen heameelega hea ravitseja ja hea sõnaga tervendaja ja hääde mõtetega toetaja, aga et ma kellegi silmis oma tegevusega negatiivse varjundi olen pälvinud...
Noh, nagu öeldud, inimesi on igasuguseid ning kes ise viha ja kurjust täis, ei suuda teisteski head näha.

Anonymous said...

Sigatüükas on ka Nõidade ja Võlurite kool. Kle, aga ehk on Sul siis võimalus seal õppima hakata? :p

valgeseelik said...

Tänan, Alleks, hea ettepaneku eest! :) Küllap mul see võimalus on, kui ma juba nii kõikvõimas olen!!! :D:D:D

Anonymous said...

ohh... kas sulle ei tundu, et kujutad asju endale ette?

valgeseelik said...

Mulle jäi küll mulje, et keegi teine kujutab endale asju ette, antud juhul siis seda, et mina olen nõid :D:D:D, aga ma ei tähtsustaks seda üle.;) Tänan, Anonymous, loodan siiski, et olen täie mõistuse juures ja ei kujuta endale asju ette.:)
Aga igal inimesel on õigus oma arvamusele. :)

Anonymous said...

Juhuslikult su lehele sattununa, põgusalt silmanud postitusi… internet ja tema võimalused on kõikvõimad, onju?JIseendaga saad hästi läbi? Logi korrakski välja ja näed, et oluliselt mõnusamaid asju võiks teha :) sul on ju mees? Ja laps ka vist? Aga sa ei saa ju? Miks on sulle vaja teiste inimeste mõtteid? Mitte KEEGI! ei saa sulle nõu anda, mõistad? Vaata enda sisse! Kui arvad, et keegi vihkab sind… muig;)

valgeseelik said...

Aitäh, Anonymous, peale internetis surfamise ja blogimise teen ka huvitavamaid asju, ega sellepärast veel midagi tegemata jää. :) Minu arvates paneb elu ise paika, mil üks või teine tegevus muutub olulisemaks. Vahel on selleks blogimine, vahel muu.
Nõuandmisega on nii, et seda on tõesti riskantne teha (ja nõu vastuvõtmine on iga inimese enda teha!:D), aga kõigi mõtted on sellegipoolest teretulnud. Milleks neid vaja on? Sest mulle meeldivad inimeste mõtted oma suures mitmekesisuses! :)
Sina isegi ju annad nõu, nagu ma märkasin:):):)
Enda sisse vaatan sagedasti, seesama blogi annab selleks rohkem võimalusi just enda sisse vaatamiseks kui et enda eksponeerimiseks, nagu sagedamini arvama kiputakse.
Aga kordan taas: igal inimesel on õigus oma arvamusele ja aitäh Sulle Sinu arvamuse eest. :):):)