Monday, January 21, 2008

Alfie

Vaatasin Kanal-2-st "Alfiet". Õpetlik film nii naistele kui meestele. Naistele õpetlik nägemaks meeste käitumist ja mõtlemist suhetes naistega, õpetlik meestele, kes suhetes vaid lõbu ja kvantiteeti taga ajavad ning vastutust ja kohustusi ei taha. Ja kuidas asjad pöörduda võivad.

"Tunded ründavad ikka siis, kui nende tekkimist kõige vähem oodata oskad. Ja kummaline, et kõige valusama hoobi annab see, kellega end kõige vabamalt tundsin."

Peaksin uuesti raamatu läbi lugema. Olen seda kunagi väga-väga ammu lugenud, pärast filmi oleks seda huvitav üle sirvida.
Usun, et verinoorena seda lugedes ei jõudnud mulle palju asju kohale, küllap kippusin väga äärmuslikke hinnanguid andma, süütu ja naiivne sinisilm nagu ma siis olin, nüüd vaatan paljutki teisiti ja näen maailma avaramalt. :)

4 comments:

joodikupoeg said...

Raaamat on palju parem, ka kuuekümnendate film on parem - noor Michael Caine on võrratu. Aga kes meist noorena võrratu poleks;)

valgeseelik said...

Eks ole! :) Mulle küll vahel tundub, et nii mehed kui naised on nagu hea vein, mis aastatega aina paremaks läheb! :) Aga üleaja kah muidugi hoida ei maksa... :D:D:D

Anonymous said...

Ja Oskar Luts pani raamatus "Tootsi pulm" Tootsile suhu lause:"Naiste tundmaõppimine on nagu kanamunade peal tantsimine- seda peab õppima seitse aastat ja üks päev ning siis ei ole ka kindel, et selgeks saad..." :D

valgeseelik said...

Oojaaaa, eks mehigi õpid alles pika aja peale tundma... ja pole kah kindel, et seitsme aastaga sotti saad, mis mehega tegu... :D:D:D