Thursday, November 29, 2007

Abordist

Eluhetked puudutab aborditeemat, millest on ka pisike kirjutanud.
Küllap on see igas peres kõneks olnud, kui palju lapsi ja millal rohkem ei taheta ja kes siis peab mida tegema.

Tõesti on enamasti naine see, kes peab hoolitsema selle eest, et ta rasedaks ei jääks: kas neelama tablette või laskma paigaldada spiraali.
Abielus tundub kondoomi kasutamine vähelevinud olevat, ma ei tea, kui paljud seda kasutavad.
Ja selge on see, et ükski vahend ei anna tegelikult 100%-list garantiid.

Mina olen terve elu olnud abordivastane. Olen nõus, et alati võib olla selliseid olukordi, kus abort on ainuvõimalik lahendus, kuid siiski pean loomulikuks, et abort EI OLE sündimuse reguleerimise vahend.

Tänapäeval on kõigile kättesaadavad erinevad ja sobivad vahendid, et rasestumist ära hoida, olgu need siis naise või mehe poolt kasutatavad.

Ma tegelikult ei näe midagi imelikku selles, et naine kasutab tablette või spiraali, sellega on meid aastate vältel nii ära harjutatud, et see tundub täiesti loomulikuna.
Ehkki ma ise ei kasuta neist ühtki:) ja just seetõttu, et ma ei pea neid tervisele ohututeks. Kuigi see ei pruugi nii olla.

Küll aga on loomulik, et juhuvahekorras kasutatakse kondoomi, see on elementaarne, ja mitte ainult raseduse ärahoimiseks.

Statistika väitel on väga paljud naised teinud aborti mehe nõudmisel. See on asi, millest ma hästi aru ei saa. See on ju MINU laps ja MINA otsustan, kas ma teen aborti või mitte.
Ma ei välista, et mehe ähvardused ja hirm hakkamasaamise ees võivad olla kaalukeeleks, aga ikkagi on mul raske seda mõista.

Minu mees nõudis ka aborditegemist, tema seda last ei tahtnud. Kui ma keeldusin, siis meie suhted läksid tunduvalt halvemaks. Ma ei ole terve elu jooksulgi kokku nii palju nutnud kui selle raseduse vältel. See oli kohutav aeg.
Mitu kuud pärast lapse sündi suhted küll normaliseerusid... kui nii võib öelda....
Aga meie elu muutus väga-väga palju.

7 comments:

kukupai said...

Mul poja ootamisest sama kogemus. Mees viskas lõpuks, et sinu laps, ise kasvata. Lõin pea selga ja ütlesin, et kui ei sobi, korja oma seitse asja kokku ja astu välja! Ei läinud siis veel kuhugi. Aga kasvatasingi ise. Tütred olid muidugi suureks abiks ja võib arvata, et pole seegi laps aia taha läinud, täismees juba.
Aga vaat kui naine täielikult mehest sõltub, siis on ikka väga raske endale kindlaks jääda. Paari sellist lugu ma ju tean ka.

valgeseelik said...

Jah, meil muutus selle lapse sünniga peres väga palju, mis on hoopis teine teema.
Aga mees hakkas hiljem seda last väga armastama, sai tema lemmiklapseks.
See võiks isegi ilus lugu olla, kui see nii kurb poleks.
Kindlasti on siis hoopis raskem, kui mehest sõltutakse, olen samuti mehest väga suures sõltuvuses olnud ja sellist kogemust enam kunagi ei tahaks läbi elada.

Tiiu said...

Minu mees ka arvas, et aitab ehk kahest, aga aborditegemist küll ei nõudnud. Ränk õnnetus pojaga juhtus just mehe juuresolekul, ehk tulenes see ta veidi ükskõiksemast alateadlikust suhtumisest? Nüüd on ta pojaga lahutamatu,nad on nagu sukk ja saabas koos. Ta täidab poja viimsegi soovi, mida mina alati ei teeks. Õnneks on poja soovid mõistlikkuse piirides.

Muuseas, ma väga tahtsin kolme last ja see viimane oli eriti soovitud/planeeritud minu poolt. Ta on ka kõige enam minu nägu. Mu ema ikks rääkis, et neil külas naised rääkisid, et laps tuleb selle nägu, kes rohkem soovib. Laias laastus on see päris õige.Sisemine valmisolek ei jäta ju geenegi puudutamata.

valgeseelik said...

Ma pidin ikka päris mitu korda proovima, enne kui enda nägu lapse sain... :):):)
Ehkki ka teiste kohta on öeldud, et minu moodi...
Võta sa kinni, küllap ka sarnasus on vaataja silmades nagu ilugi...?

joodikupoeg said...

Vaat selle haruldase eksemplariga on sellised lood, et kui imelise mehe tahe oleks peale jäänud, poleks pisipoega praegu olemas.Ma olin ju liiga vana ja haige ja kärss oli kärnasning maa külmund....vingvingving
Selle peale ütles Minu Kangelane, Minu rekordema, et kümme aastat olen ma teinud sinu tahtmist mööda, nüüd üks kord teen nagu ise tahan. Ja tegigi.

valgeseelik said...

Kulla Haruldane Eksemplar, ega Sa ometi ei taha öelda, et ka Sina...???? Palun, palun ära purusta mu müüti mu virtuaalkangelasest!
Aga Sinu kangelane oli Sinust mõistlikum....:)

Morgie said...

tänapäeva mehed kardava vastutust ja kohustusi, tahavad mängida ja mitte suureks saada.
vanasti olid nad nagu natuke teistsugused. või vähemalt see mehelikkuse mood oli vanasti teistsugune.
küllap neid heas mõttes vanamoodi mehi on praegugi kuskil aga väga ära peidetuna