Thursday, December 6, 2007

Kaur Kender "Kuidas saada isaks"

Ma ei ole Kaur Kenderi teisi raamatuid lugenud, vähemalt sirvimisel ei tundunud nad nii huvitavad, aga kuna see raamat mulle meeldis, siis arvan, et loen ka tema teisi üllitisi. Lihtsalt et võrrelda.

Enda jaoks lugesin eessõnast välja autobiograafilise tausta ja lugedes usun, et ta on tõesti selle kõik ise läbi teinud, sest muidu ei oskaks ette kujutada, milliseid probleeme kirjeldatud situatsioonis ette võib tulla ja kuidas lahendusi leida.
Igal juhul oli kirjeldatu väga tõepärane ja väga hästi kirjutatud, kordagi ei läinud igavaks, ladus tekst, aimatavad prototüübid, äärmiselt eluline ja põnev, nii et ma mõnel korral pidin isegi kiiresti edasistelt lehekülgedelt piiluma, et kas läheb ikka hästi... :)

Kuna kahjuks läks raamatute tagastamisega kiireks (raamatukogud võiksid olla ju kauem avatud, eks?!), siis ei jõudnud ma väljakirjutusi teha, kuigi seal oli paar head mõtet, mis ma oleksin heameelega üles tähendanud.

Ja ma tahaksin kunagi minna Horvaatiasse, selle maa kirjeldused tõid mu silme ette imeilusa maa, mida tahaks oma silmaga näha. :)

8 comments:

Anonymous said...

Minul jäid sellest raamatust küll tohutud halvad muljed... :P
See naine tundus mulle ära hellitatud hull, kes pani ennast ja oma last eluohtlikesse olukordadesse ja vaatas, mis saab - kas käpa (või millegi) all olev timbulimbu* tuleb päästma või ei.

* hirmus raske on lugu pidada mehest, kes lolli naise pilli järgi tantsib ja teda nii ajuvabalt õigustab (nt - tema pruta võib oma lapse kakiseid mähkmeid autoaknast välja loopida, kuna ta on Eestis muulane ja teda ei soosita/armastata; no *!, mille eest sihukest armastada?).

Usun ka, et teos on mitmeti autobiograafiline... (võibolla valesti usun)... igatahes minu arvamus Kenderist kadus nähtamatutesse madalustesse pärast selle raamatu lugemist, isegi kui püüdsin kramplikult meeles pidada, et see ei pruugi olla autobiograafia.

karikate emand, ei viitsi sisse logida :)

valgeseelik said...

Aitäh, Karikate Emand.

Ei vaidle vastu, sallimatust eesti rahva vastu oli tunda ja see osa ei olnud just ilusaim osa raamatust :), kuid üldiselt mulle meeldis. Naine hullu muljet ei jätnud:), pigem liigselt usaldav, selliseid naisi on ikka, kes usaldavad isegi sellist meest, kes on neile halba teinud.
Mina ütleksin Kaur Kenderi kohta vastupidi - mulle meeldis, et ta tegi kõik endast oleneva, otsis lahendusi ja need leidis, et päästa oma armastatud naist ja tema last.
Armastus on kõikvõimas, lugesin siit enda jaoks välja.:)
Kellele peaks siis naine veel lootma, kui mitte mehele, kes teda armastab ja keda ta ise armastab?!

Anonymous said...

Minule jättis sümpaatse mulje see, kuidas raamatu minakangelane oma naise lapse omaks võttis ja tema eest kogu hingest võitles, samas ei jõudnud ma ära imestada, kuidas ilus v***kene suudab täiskasvanud meesterahva aju nii põhjalikult ära pesta mõningatel abstraktsematel teemadel. Et Eesti riik peaks tingimata andma kodakondsuse kõigile siin viibivatele endise NL kodanikele, sest äkki mõni neist saab maailmameredel seilates lapse mõne hullu moslemiga ja kes siis lahutuse korral tagab, et laps ikka emale jääb, kui mitte meie rahvusvaheliselt kõikvõimas Eesti riik? Mis muu ikka riigi ülesanne võiks olla, kui mitte see, et valvata, et mõni lahutatud mees last oma eksnaise käest ära ei pätsa?
Naise vastu, kes loobib enda ümber prahti, sest riik, millest ta lugu ei pea, ei pea temast lugu, ei suuda ma küll sümpaatiat tunda, mis sest et lapsejagamise asjus olen ma tema poolel.
Aga raamat oli põnev lugeda, pole midagi öelda.
Sofie, ei viitsi sisse logida;)

Kristiina said...

Pole nimetatud raamatut lugenud, küll aga jätsin pooleli "Yuppiejumala", sest see oli minu jaoks täiesti mõttetu ja rõve raamat. Koolis pidime lugema "Iseseisvuspäeva". Noh, selle kohta peab ütlema, et midagi selles raamatus oli, sest lõpuni ma ta lugesin. Aga süda oli paha pärast veel mitmeid päevi. Tegelikult ajab iiveldama praegugi, kui sellele mõtlen.
Nii et mõtle hästi järele, enne kui järgmise Kenderi kallale asud :DDD

pirtsu said...

see nimetet raamat meeldib mulle tema omadest kõige vähem. nii vähe, et teised raamatud olen endale soetanud, aga selle eest keeldun nii suurt summat maksmast :)
samas..mulle meeldib yuppie jumal jällegi. maitse asi, eks

valgeseelik said...

Aitäh, et oma muljeid jagasite!
Absoluutselt nõus, et maitsed on erinevad ja kõigile ei saa kõik meeldida.
See, et autori vaated on omapärased kodakonduse küsimuses, see on tema arvamus ja tal on õigus oma arvamusele, täpselt niisamuti nagu tema lugejatel on oma visioon ja arusaam asjast.
Igal juhul tahan võrdluseks veel mõne tema raamatu läbi lugeda, siis saan öelda, mida neist arvan. :)

mutukas said...

Minu meelest on üks (ja vist ainuke) tõeliselt hea asi, mis ma tema sulest lugenud "Ebanormaalne". See raamat väärib päris kindlasti kohe lugemist. Ma ei tea, kas juhtus vahepeal midagi, aga igal juhul kõik peale seda on olnud kõle.

valgeseelik said...

Aitäh, panen ka selle kõrvataha! :)