Saturday, December 1, 2007

Arukas täiskasvanu???

Mulle ei meeldi mitte üks raas, kui täiskasvanud arvavad, et lapsed õpivad nende sõnade, mitte nende tegude ja eeskuju järgi.

Ma olen seisukohal, et täiskasvanul on rohkem mõistust peas ja ta on targem kui väike laps. Ja kui väike laps teeb midagi valesti, siis juhitakse sellele rahulikult ja kindlalt tähelepanu, mitte ei hakata karjuma ja ebaviisakalt väljenduma, arvates, et sellise inetu käitumise peale saab laps aru, et tuleb kenasti käituda... ??????????????????????????????????

See on asi, mis mind kohutavalt pahandab.

Kas täiskasvanul on nii raske aru saada, et laps õpib esiteks eeskuju järgi, teiseks eeskuju järgi ja kolmandaks eeskuju järgi????

Olen pahane ja nördinud.

Kõnelus sel teemal oli absoluutselt mõttetu, sest hoobilt olin ma kõige ebameeldivam isik ja kuulsin "head ja paremat".

Hingan sügavalt sisse ja välja.

Kuulekas naine? Ei ole ma enam kuulekas, aga mul pole kellegagi ju rääkida, kui uks kinni lüüakse ja minema minnakse.

Mõni on kohe selline "omaenese tarkusest tark"!

2 comments:

kukupai said...

Muide, laps saab väga hästi aru, millal ollakse õiglane ja millal mitte. Kui Sina suutsid rahulikuks jääda ja asja selgitada, siis saab laps aru küll, et ta valesti käitus.
Mul oma laste kasvatamisest sama kogemus. Meil muide lapsed said aru, et ma vihane olen, hoopis sellest, et ma väga vaikse häälega rääkima hakkasin (mul tavalises olukorras üsna vali hääl). Ja isa karjumine lasti kah ühest kõrvast sisse, teisest välja.

valgeseelik said...

Jah, lapsed on väga targad. Ja siis ma ei saagi aru, mis mõni täiskasvanu arvab, et nad ei ole seda!???