Saturday, February 9, 2008

Päälinna lood: blondiin tunnelis

Blondiin polnud varem ÕIGET tunnelit näinudki. Oli näinud-käinud sellistes pisikestes tunnelites, kus pole eksimist karta.
Päälinnas sattus blondiin ekslema tunnelisse, kus ta ei osanud kuskile poole minna. Vaatas - siit läheb trepp ja sealt läheb trepp. Aga see pole veel kõik - ka sealt läheb trepp ja siis on veel üks trepp. Ja isegi see pole veel kõik...
Blondiin on küll omandanud mõningase lugemisoskuse, kuid sellest on vähe tolku, kui päälinna ja tema tänavaid ei tunne...

Blondiin tormas ühest trepist üles, sattus tänavale. Aga kuhu tänavale? Oot, Radisson paistab? Ei paista? Ei-ei, see vist ikka pole see õige koht... Püüab blondiin päälinnast aru saada ja orienteeruda. Seda ta ei mõista, aga nii palju nutti tal on, et see pole teps mitte õige koht.

Tormab blondiin trepist alla tagasi ja järgmisest trepist üles. Mis koht see on? Tont seda teab! Radisson paitab? Paistab.... vist...., aga ta on hoopis vales kohas!
Pagan, kas need päälinlased on kõik geeniused või? Kuda nad ometi teavad, kust trepist nad peavad trampima, et soovitud kohta saada?!

Blondiin püüab ka teha tarka nägu ja liigub uuesti trepist alla ja järgmisest üles. Kunagi peab ju ikka õnnestuma! Murphy seaduse järgi viib viimasena katsetatav trepp õigesse kohta. :)

Blondiinil läks siiski paremini - juba kolmandal korral sai ta sinna, kuhu tahtis jõuda! Aga treppe jäi veel ülegi!:)

11 comments:

kukupai said...

Tegelt see Viru keskuse tunnel on üks rõve asi. Ja seda ütleb üks põline päälinlane :P

valgeseelik said...

Oeh, tänu jumalale, et peale blondiini on veel teisi ka, kelle jaoks on see rõve asi! Aitäh, Kukupai!

sofie said...

Kui sa juba küsisid, eks siis tuleb vastata: päälinlased kasutavad sama meetodit, mis sinagi. Et siis trepist alla, täitsa eksind, trepist üles, et vaadata, kas sai õigesse kohta - ei saanud - uuele katsele. Jne.

valgeseelik said...

Ausalt vääää??? Ja mina arvasin, et päälinlased katse-eksituse meetodit kasutama ei pea.... Seda on nii armas kuulda!:)

Kristiina said...

Oi, mina olen ka selles tunnelis trepijooksu teinud :DDD

valgeseelik said...

Jube armas kuulda! :)

Mannu said...

heh, seal on sildid väljas ju :D

valgeseelik said...

Jaaaa, juhul kui ma tean, mis tänavale mul vaja jõuda on.... aga kui mu orientiirid on pisut laiemad ja piirduvad mingite objektidega, siis on natuke jamam...:) Siis lugemisoskus eriti ei aita ka.... :)

Morgie said...

jah, selles tunnelis eksin mina ka ära, need sildid on väga eksitavad, mingid tänavanimed ainult. oleks siis mingid normaalsed suunaviidad nagu - kunstiakadeemia, kaubamaja, viru keskus, jne. siis saaks inimene aru.

valgeseelik said...

Aitäh! Õnneks veel üks tore inimene, kelle jaoks see tunnel on hiina mõistatus!:)

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!